UV bescherming is ook belangrijk voor je ogen.

We doen het allemaal. Of althans, we zouden het moeten doen! Bijvoorbeeld als we een dagje naar het strand gaan. Insmeren met zonnebrandcrème. Dat UV straling schadelijk is voor de huid is immers ondertussen algemeen bekend.

UV Bescherming

Hoe zit het eigenlijk met de bescherming van jouw ogen? Chronische blootstelling aan UV straling kan leiden tot vertroebeling van de ooglens; ook wel staar genoemd.

Voor zonnebrillen geldt dat het al min of meer standaard is om UV straling tegen te houden. Een zonnebril zetten we immers op, als de zon schijnt. Het tegenhouden, of filteren, van het UV licht kan op twee manieren: Door de glazen te voorzien van een coating die werkt als filter. Of door de eigenschappen van het materiaal zelf. YOU & EYE past beide technieken toe.

Maar ook als de zon niet fel schijnt, zit er UV straling in het licht. Daarom is elk glas dat YOU & EYE in een montuur monteert, voorzien van een UV filter. Zowel voor jouw nieuwe zonnebril, als wel voor jouw gewone bril met heldere glazen.

Twijfel je of jouw brillenglazen UV straling tegenhouden? Loop gerust eens binnen voor een eenvoudige demonstratie, om er achter te komen.