Zo zie ik het

Ik ga ver, heel ver, om voor jou de beste bril te (laten) maken.

Ik ga ver bij You & EYE. Heel ver. Zo ver als de fabrikant mij laat gaan, om voor jou de beste bril te (laten) maken.

Maatwerk glazen bij You & EYE

Neem als voorbeeld ‘Ron’:

Ron heeft een smal hoofd waardoor elke Fritz Frames die hij paste te breed was. Bovendien is Ron ‘photoshop wizzard’ en werkt hij de hele dag achter een beeldscherm, om de mooiste ‘fine art prints’ af te kunnen drukken. Kortom, een mooie uitdaging, waar ik wel raad mee wist!

Het montuur:

Ron was laaiend enthousiast over Fritz Frames: mooie monturen gemaakt uit gelamineerde laagjes flinterdun hout fineer. Echter, ieder montuur dat hij paste was te breed.

Gelukkig is elke Fritz Frames ‘resizable’. Dat wil zeggen dat we het montuur dat Ron mooi vond tot op de millimeter nauwkeurig op maat kunnen laten maken voor zijn gezicht. Bovendien vond Ron de donkere ‘carbon fibre’ binnenkant van het montuur niet mooi en wilde hij liever een lichte kleur. Dat werd dus ‘silver ash’.

Ron met Fritz Frames

Met het te grote montuur op de neus van Ron, heb ik heel kritisch gemeten hoeveel millimeter het montuur per kant van zijn gezicht te breed zou zijn. Door resultaat af te trekken van de ‘schijfmaat’ van de bril, kwamen we op de nieuwe maat. Ook de neus van het montuur was voor het comfortabele net iets te groot, dus ook daar hebben we een millimeter tussenuit gehaald.

Het resultaat is een perfect passende bril met lichtere binnenkant geworden. Hoe dat staat op Ron’s hoofd zie je volgende week, als de glazen zijn ingeslepen.

De glazen:

Omdat Ron zijn geld verdient met het haarscherp afdrukken van ‘fine art prints’ stelt hij nog al hoge eisen aan zijn ogen. Logisch natuurlijk, als een foto zo scherp mogelijk en perfect van kleur moet worden afgedrukt. Daarom kozen we voor individueel aangemeten multifocale glazen.

Bij deze glazen kijken we naar diverse bepalende factoren, zoals bijvoorbeeld de exacte afstand van bril tot computer scherm en lees afstand. Zo doende komen we tot het beste resultaat voor Ron’s specifieke werk situatie. Bovendien meten we ook nog eens de 3D positie van het nieuwe montuur ten opzichte van Ron’s ogen.

Het resultaat van dit alles is een perfect passend montuur, met daarin de beste multifocale glazen. Gewoon, omdat Ron het waard is. Net als jij, overigens. Toch?

Zo zie ik het.