Issue blog 2020.2 – En toen kwam Corona

Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg was: “Mooi he, om Edwin zo te zien in zijn natuurlijke habitat.”

Het was tijdens een ‘trunk show’ en ik was bezig mijn gasten de mooiste brillen te laten zien en laten passen. Dat doe ik op mijn geheel eigen wijze, vol passie en gedrevenheid. Dan sta ik dicht bij je, zoals bij een goed gesprek tussen vrienden, toon je een bril en zet deze vervolgens op de neus. Zodoende kan ik direct zien of de pasvorm goed is.

En toen kwam Corona…

Op advies van het RIVM en mijn beroepsvereniging moest ik ineens afstand gaan houden. Wel anderhalve meter! Ik heb het, voordat ik besloot YOU & EYE voorlopig te sluiten, één keer geprobeerd. Een Vlaamse verpleegster kwam op advies van één van mijn klanten naar mij. Ze had dagelijks ‘barstende koppijn’ en kon gewoon niet wachten. De oogmeting was gelukkig al gedaan door een oogarts in haar ziekenhuis, dat scheelde. Ik vond mijzelf in een uitdagende situatie: we stonden twee maal arm-lengte van elkaar af als ik een bril aangaf. Mijn hoofd draaide ik weg, als ik tegen haar sprak. In plaats van direct de pasvorm van een bril te kunnen beoordelen, als ik deze bij een klant op zet, moest ik nu kritisch kijken, van een afstand. Dat ervoer ik als het meest tegen-natuurlijk. Ik vond het letterlijk afstandelijk! Alles behalve zoals ik dat gewend was in mijn natuurlijke habitat.

Terwijl ik dit schrijf is er inmiddels een ‘Sectorplan Optiek’. Ik mag weer verantwoord mijn werk doen. Gepassioneerd en gedreven als weleer, gelijk in mijn natuurlijke habitat. Yay! Hiervoor zijn mondkapjes besteld, die we samen zullen dragen als de bril moet worden afgesteld, of als er een oogmeting gedaan moet worden. Daar overheen zal ik ook nog eens een gezichtsmasker dragen. Vochtige alcohol doekjes gaan er voor zorgen dat alle apparatuur en instrumenten gedesinfecteerd kunnen worden vóór elke oogmeting. Om de handen te kunnen ontsmetten komt er een alcohol dispenser op de sta-tafel waar we meestal staan. Tot slot zal elk gepast montuur gewassen worden met water en zeep, voordat het weer terug op de plank zal komen.

Dit alles zorgt er voor dat ik weer vol passie en gedrevenheid jou kan adviseren voor de mooiste bril met de beste glazen. Net zoals pre-corona, in mijn natuurlijke habitat.

Kom je eens kijken? Ik zie je graag.