Heel veel aandacht voor montuur en oogmeting bij YOU & EYE.

Bij YOU & EYE in Breda koop je nooit zo maar een bril. Eigenlijk koop je mijn kennis en expertise en veel, heel veel aandacht. De bril krijg je er bij. Hoe dat in z’n werk gaat zie je in het volgende beeldverslag, nog in de vorige winkel gemaakt door Colinda Boeren.

Het begint al met het uitzoeken. Als je dat wilt, mag je dat naar hartenlust zelf doen. Maar waarom zou je geen gebruik maken van mijn kennis en expertise? Ik ben er toch. Voor mij is het dan de uitdaging een bril te vinden die past bij jouw persoonlijkheid.

Het uitzoeken van de bril.

Om te beginnen zal ik je een aantal verschillende stijlen laten zien. Hierbij trek ik me overigens nooit wat aan van de bril die je eventueel al op hebt. Grote kans dat de uiteindelijke bril bij de eerste drie voorbeelden zat.

montuur-opzet

Als we het definitieve montuur hebben geselecteerd zullen we een oogmeting moeten gaan doen. Bij You & EYE is dat ten alle tijden standaard. Ik zal nooit de sterkte van jouw huidige bril zo maar over nemen.

oogmeting-01

Een oogmeting begint altijd met de ‘auto-refractor’; een apparaat dat bijzonder nauwkeurig de bouwafwijking van je oog meet. Het resultaat hiervan wordt dan als basis gebruikt voor de uiteindelijke definitieve meting. Die wordt met de pasbril gedaan. Maar niet zonder eerst de exacte afstand tussen jouw pupillen te meten.

pd-meting

Een meting met de pasbril heeft voor jou een heel groot voordeel: je kunt lekker ontspannen in de stoel blijven zitten, zelfs heen en weer schuiven als je dat wilt.

De oogmeting bij You & EYE
Een oogmeting bij You & EYE in Breda gebeurt zeer nauwkeurig.

Als de meting eenmaal achter de rug is, is het tijd voor de glazen. Een fantastisch montuur is immers waardeloos zonder een paar goede glazen. Om tot de hoogst haalbare optische nauwkeurigheid te komen, wordt er een 3-dimensionale meting gemaakt van de bril, ten opzichte van jouw gezicht. Dat gebeurd aan de hand van een frame wat om het montuur gehangen wordt.

geometrie

Met behulp van dit frame en de daarop aangegeven meet-punten wordt een foto van jou en jouw bril gemaakt. De geavanceerde computer programmatuur van ZEISS berekend vervolgens alle relevante data om jouw bril het hoogst haalbare kijk-comfort mee te geven.

glazen
aandacht

Uiteraard niet zonder eerst uitgebreid de diverse mogelijkheden met je te hebben doorgenomen. Bij You & EYE krijg je altijd een paar glazen die perfect passen bij jouw kijk-gewoontes en -behoeftes. Je gaat immers ook niet dansen op je voetbalschoenen.

En dan uiteindelijk is het moment daar dat je jouw bril kan komen ophalen. Ook hiervoor mag je gerust een afspraak maken, buiten de reguliere openingstijden. Want ook in het afleveren van jouw bril gaat wel wat tijd zitten.

afhalen

Uiteraard wordt de bril natuurlijk perfect op jouw hoofd afgepast. En, als je voor het eerst multifocale glazen krijgt, gaan we ook nog eens ‘kijk-exercitie’ doen.

Hopelijk is je duidelijk dat er wel wat tijd gaat zitten in het hele traject van uitkiezen tot afleveren. Maak daarom gerust een afspraak, desnoods buiten de reguliere openingstijden. Graag zelfs! Dan weet ik zeker dat ik alle tijd heb voor je.

Ik zie je graag!