Myself, het allerbeste multifocale glas ooit.

MYSELF multifocale brillenglazen

Met het nieuwste multifocale glas ‘MYSELF’ tilt YOU & EYE het zien naar een nog hoger niveau.

In tegenstelling tot vroeger, kijken we steeds meer op kortere afstand. Denk hierbij aan werken met een computer, maar ook tientallen keren kijken naar onze smartphone. Juist tijdens het kijken op deze kortere afstanden ontstaan de grootste uitdagingen. Een multifocaal glas is namelijk altijd een ‘compromis’, omdat in één glas meerdere afstanden overbrugd moeten worden. Wat ook mee speelt is het eventuele sterkte verschil tussen het linker en het rechter glas.

Een lang, technisch verhaal in het kort: hoe groter het verschil tussen de verte en de leessterkte en / of hoe groter het verschil tussen de sterkte voor het linker en het rechter oog, hoe groter de vertekening aan de zijkanten van het glas.

Al decennia lang proberen glas fabrikanten een multifocaal glas verder te ontwikkelen om een hoger kijk comfort te kunnen bieden. Speerpunt in deze ontwikkelingen is heden te dage het uitgangspunt dat er met twee ogen gekeken wordt. Dat klinkt uiteraard logisch, maar tot zo’n 10 jaar geleden werden multifocale glazen nog als een afzonderlijk glas ontworpen en op sterkte gemaakt.

In het ontwerp van het ‘MYSELF’ multifocale glas maakt Hoya gebruik van een aantal baanbrekende technologieën. In het kort komt het er op neer dat er een optimale samenwerking wordt gecreëerd tussen beide ogen. Dit is vooral merkbaar bij sterkte verschillen tussen het linker en het rechter oog. Bovendien zal de drager minder vertekening aan de randen van het glas ervaren.

Door het complexe ontwerp van het ‘MYSELF’ glas, is een optimale oogmeting van absoluut belang. Hier bij YOU & EYE wordt een oogmeting altijd afgesloten met een aantal balans-tests. Dit is om te controleren hoe de samenwerking is tussen beide ogen. Deze moet namelijk zo goed mogelijk zijn, om optimaal van de nieuwste generatie multifocale glazen gebruik te kunnen maken.

Soms blijkt uit die laatste tests dat we nog intensiever de samenwerking tussen beide ogen moeten controleren. Waarom lees je hier…

Kortom: vooral voor iemand met hogere sterktes, sterkte verschil tussen beide ogen of onbalans tussen beide ogen, is het nieuwe ‘MYSELF’ glas een uitkomst.