De perfecte bril voor jou

Tom Davies Bespoke

Een bril hoort goed in het gezicht te passen en comfortabel te dragen. Zonder uitzondering! Zo, ik heb het gezegd.

Laatst stond ik bij mijn plaatselijke supermarkt in de rij voor de kassa. Aan de beurt was een dame van midden 30 die, al naar beneden kijkend om te kunnen pinnen, constant haar bril met een vinger terug op haar neus moest drukken. Niets doet mijn opticiens-handen meer jeuken dan zo’n beeld.

Als ik iemand zie met een niet goed afgestelde bril – of nóg erger: een bril met een slechte pasvorm! – wil ik het liefst direct de persoon in kwestie aanspreken. In het bovenstaande geval lukte dat niet, omdat ik toch moeilijk met mijn onbetaalde boodschappen achter haar aan kon lopen. Overigens zag ik, zodra ze weer recht vooruit keek, dat de pasvorm simpelweg niet goed was; een te kleine neusmaat, waardoor de bril nooit goed zal blijven zitten. Probeer maar eens te lopen in schoenen maat 40, als je eigenlijk 42 hebt…

Op verjaardagen heb ik het inmiddels af geleerd. Niet zelden kreeg ik de opmerking – meestal niet eens van de persoon met ‘slechte bril’ – dat ik natuurlijk alleen maar een nieuwe bril wil verkopen. Nou nee, als vak-idioot wil ik vooral dat jouw bril goed zit. Vaak is dat een kwestie van achter het oor en / of op de neus beter afstellen. Meer hierover lees je in een tenenkrommend blog.

Mocht het niet mogelijk zijn een montuur perfect voor je af te stellen is er gelukkig nóg een andere oplossing: bespoke.

Bespoke is het op maat en naar persoonlijke wens ontwerpen van de perfecte bril, waarbij vooral rekening wordt gehouden met maat en vorm. Dit kan ideaal zijn als je:

  • een asymmetrisch gezicht hebt
  • een ‘lastige neus’ – bijvoorbeeld als deze ooit eens gebroken is geweest – hebt
  • een groter of juist kleiner hoofd hebt dan gemiddeld
  • gewoon een unieke, persoonlijke bril wilt

Hier lees je alles over wat Bespoke nou precies inhoud én de aanbieding om gratis en vrijblijvend kennis te maken met bespoke.